След като Евгений Пригожин се отказа от метежа си в Русия, вчера

...
След като Евгений Пригожин се отказа от метежа си в Русия, вчера
Коментари Харесай

Шалом за призивите за насилие от Възраждане: Преструвайки се, че няма проблем, само води до неговото задълбочаване

След като Евгений Пригожин се отхвърли от метежа си в Русия, през вчерашния ден ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласява публична позиция, в която написа, че " рупорите на американското посолство " са се радвали на метежа на Пригожин и че е  " дълг на всеки естествен жител е да направи всичко по силите си, с цел да може тази уродлива сган да бъде унищожена ". 

Костадинов употребява американските обществени мрежи " Facebook " и " Ютуб ", с цел да популяризира идеологията си. 

Председателят на " Шалом " проф. Александър Оскар осъди позицията на ръководителя на " Възраждане ", съобщи OFFnews.bg:

" Преструвайки се, че няма проблем, единствено води до неговото задълбочаване. Напълно поддържам апела на Ивайло Мирчев, само че преди правораздаващите органи да се намесят, най-редното и разумно е да има остра, неоправдателна реакция от политиците против деянията на езика на омразата от водачите и последователите на тази, освен това парламентарно показана партия ".

Още един народен представител от ПП-ДБ реагира - Димитър Найденов. Във Facebook той написа следното: " Костадин Костадинов прикани “тази уродлива сган да бъде унищожена ” като засяга друго мислещи от него български жители. “Независимата ” прокуратура мълчи. "

Константин Праматаров от " Да, България " също написа коментар, в който подсети, че Костадинов постоянно дава обещание, че ще " трича " своите съперници, както и че ще ги заточи на Белене: 

" Насъскването на негови последователи, провокирайки ги към принуждение, е единственият му късмет да остане видим - той се " храни " единствено от разделянето на обществото. Имаме водач на партия, който употребява шпицкомандата си в Народното събрание, с цел да не разрешава на депутати да приказват от трибуната. Да не забравяме, че преди няколко месеца същият този човек се хвалеше, че синът му е протегнал ръка физически на съученик. Кога ще му бъде потърсена отговорност? КОЙ го пази? (май няма потребност от загадъчен знак). "

Бившата депутатка Кремена Кунева лично прикани Божидар Божанков (ПП-ДБ) да реагира, защото е гласувала за него преференциално. Тя показва, че става дума за публична позиция, оповестена на формален профил на водач на партия в обществената мрежа. Ето какво написа тя на собствен ред:

" Ако и след него не бъдат задействани съответните институции, които са длъжни да съблюдават и ползват законодателството на България, то за мен те са кухи в същината си. Управляващите сега Продължаваме Промяната, Демократична България и ГЕРБ нямат повече никакво опрощение за това, че не се подхващат съответните ограничения за неспазване на главния закон в тази страна, а точно нейната Конституция.

Чл. 44. (2) Забраняват се организации, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна омраза, към нарушение на правата и свободите на жителите, както и организации, които основават секрети или военизирани структури, или се стремят да реализират задачите си посредством принуждение.

Чл. 39.(1) Всеки има право да показва мнение и да го популяризира посредством слово - документално или устно, посредством тон, изображение или по различен метод.

(2) Това право не може да се употребява за накърняване на правата и положителното име на другиго и за приканване към насилствена смяна на конституционно открития ред, към осъществяване на закононарушения, към разпалване на омраза или към принуждение над личността ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР